Zwanger worden is een spannend proces. Bij de een is het in een keer raak en bij de ander kan het rustig een jaar duren. Desalniettemin zal iedereen, in welke rondje je ook zit, met spanning uitkijken naar de dag waarop je een zwangerschapstest kunt gaan doen. Voor sommigen duurt de dag waarop je merkt dat je overtijd bent, en dus kan gaan testen, eigenlijk al te lang. Heel begrijpelijk want het liefst wil je gelijk weten of het raak is. Je zult merken dat je wel vaker geduld moet hebben, of het je nu zwanger bent of niet. Geduld voor de volgende ronde, geduld voor de eerste echo, geduld voor de 12 weken grens. Geduld is een schone zaak maar een oh zo moeilijke. Gelukkig kun je met een vroege zwangerschapstest al achterhalen of het zover is.

Wanneer gebruik je een vroege zwangerschapstest?

Om erachter te komen wanneer je een vroege zwangerschapstest kunt gebruiken moet je weten hoe je menstruatiecyclus in elkaar steekt. Hiervoor moet je dus je menstruatiecyclus berekenen. In dit artikel lees je meer over hoe je je menstruatiecyclus kunt berekenen. Je kunt een vroege zwangerschapstest meestal zo’n vier dagen voordat je ongesteld moet worden al doen. Scheelt toch weer vier dagen wachten. Is de test negatief? En wil je weten wanneer je in de komende maand het meest vruchtbaar bent? Lees hier dan meer over de vruchtbare dagen berekenen.

Verschil tussen dure en goedkope zwangerschapstesten

vroege zwangerschapstestEr kan nogal wat prijsverschil zitten tussen een dure en een goedkope zwangerschapstest. Sommige testen kosten wel 15 euro per stuk terwijl je een andere test voor maar 2 euro kunt kopen. Het verschil in prijs zit hem in verschillende onderdelen. Zo is de ene test gevoeliger dan andere wat voor een prijsverschil kan zorgen. Maar ook het merk is een factor wat het verschil kan verklaren. Daarnaast heb je ook verschil in ‘luxe’, je hebt rechttoe rechtaan testen en je hebt testen die kunnen voorspellen hoe lang je al zwanger bent. Dit zijn allerlei punten om rekening mee te houden bij een zwangerschapstest kopen. 

Wat is een gratis zwangerschapstest online? 

Een zwangerschapstest is helaas niet gratis te verkrijgen in de winkel. Was dat maar zo, want dat kan toch wel weer wat geld schelen als je bedenkt dat je er waarschijnlijk meerdere nodig hebt. Er bestaan nu veel websites die inspelen op de behoefte om er gratis achter te komen of je zwanger bent. Je kunt dan een vragenlijstje invullen en vervolgens krijg je een score. Een zwangerschapstest bestellen of kopen is uiteindelijk alleen de echt betrouwbare manier om vast stellen of je wel of niet in verwachting bent.  Een online gratis zwangerschapstest kan nooit met zekerheid zeggen, daarvoor heb je toch echt een test nodig die je zwangerschapshormoon meet. Niet gratis helaas maar voor een lage zwangerschapstest prijs kun je best een test op de kop tikken.

Hoe werkt een ovulatietest?

Een ovulatietest is net als een vroege zwangerschapstest hormoongevoelig. Ook een ovulatietest werkt aan de hand van de urine van de vrouw. Een ovulatietest meet of het LH-hormoon in je urine zit en een zwangerschapstest doet hetzelfde maar dan bij het HCG-hormoon. Er bestaat ook een ovulatietest online maar hiervoor geldt ook dat het geen uitsluitsel geeft maar dat het een gok is. Wil je er zeker van zijn dat je vruchtbare dagen zijn aangebroken dan kun je dit toch het beste achterhalen aan de hand van een echte ovulatietest. Je kunt een ovulatietest kopen in de winkel of via internet. Via internet heb je het voordeel dat je dit anoniem kunt doen. Clearblue verkoopt bijvoorbeeld deze testen. Handig als je niet het risico wilt lopen je collega of schoonmoeder tegen het lijf te lopen. Ook een gevoelige zwangerschapstest kun je zowel in die winkel als via internet bestellen.

Al met al bestaan er dus een hoop testen die je helpen in het proces om zwanger te worden of om te weten of je zwanger bent. Een vroege zwangerschapstest en een ovulatietest zijn uitermate geschikt voor vrouwen die graag zo snel mogelijk zwanger willen worden of weten of ze zwanger zijn. Want geduld heb je nog vaak genoeg nodig als je eenmaal zwanger bent.. 

Ontdek hoe ook jij vruchtbaarheidsproblemen overwint en natuurlijk zwanger wordt in 8 weken

Boris Bergman heeft jarenlang onderzoek naar vruchtbaarheid gebundeld in één boek: Vlug Bevrucht. Met zijn unieke methode zijn de levens van al duizenden mensen voorgoed veranderd.

Zij overwonnen snel hun onvruchtbaarheid en zagen hun droom van een kindje in vervulling gaan, en dat zonder ingrijpende behandelingen of schadelijke medicijnen.

Probeer het boek van Boris Bergman nu ook risicovrij uit.