Zwanger worden is niet per se vanzelfsprekend. De een is binnen een maand zwanger en de ander doet er rustig een jaar over voordat het raak is. Zwanger worden kun je niet afdwingen en valt ook niet te plannen. Een uitdaging voor de ongeduldige types en types die de boel graag onder controle houden. Om je wat op gang te helpen staan geven we hieronder hulp bij zwanger worden. 

Hoe word ik snel zwanger?

Ik wil graag zwanger worden! En ook graag snel! Veel vrouwen vragen zich dan ook af hoe ze snel zwanger kunnen worden. Wat kan helpen bij het proces om in verwachting te raken is om inzicht te krijgen in je menstruatiecyclus. Op deze pagina lees je meer over de werking van je menstruatiecyclus. In je cyclus komende verschillende fases voorbij, en je bent maar in van die fases vruchtbaar. Het heeft dus geen zin om te denken dat je de hele maand door zwanger kunt raken. Zo kan het voorkomen dat een stel dat vaak vrijt niet zwanger raakt omdat ze het (onbewust) niet doen in de vruchtbare periode. Evenals dat het kan voorkomen dat een stel dat bijna nooit vrijt wel in een keer zwanger raakt, omdat ze het (toevallig) in de vruchtbare periode doen. Het is dus handig om je te verdiepen in je menstruatiecyclus berekenen en je vruchtbare dagen berekenen. In dit artikel kun je meer informatie vinden over je vruchtbare dagen. Inzicht krijgen in je vruchtbare dagen en je menstruatiecyclus kan dus hulp bij zwanger worden zijn. 

Hulpmiddelen om zwanger te worden

Hulp bij zwanger wordenAls je hebt besloten je kinderwens in vervulling te laten gaan kun je soms wel wat hulp bij zwanger worden gebruiken. Zo is het handig om te weten bijvoorbeeld dat het gebruik van glijmiddel zwanger worden wel eens in de weg kan staan. Veel stellen gebruiken glijmiddel tijdens het vrijen. Glijmiddel kan het plezier van het vrijen bevorderen maar het is niet handig om te gebruiken als je zwanger wilt worden. Glijmiddel heeft namelijk als invloed dat het sperma van de man minder snel beweegt. Hierdoor is het dus voor de zaadcellen moeilijker om bij het eitje te komen. Een zaadcel moet een flinke afstand afleggen voordat het bij de eicel aankomt. Om in verhoudingen te spreken, de afstand naar de eicel is even ver als voor ons om van Amsterdam naar Moskou te gaan. Er bestaat een soort glijmiddel dat speciaal is ontwikkeld voor mensen die graag met glijmiddel vrijen maar die ook zwanger willen worden, zie hier.

Hulp bij zwanger worden wanneer het niet lukt

ik wil zwanger worden maar het lukt nietEr bestaan geen kant-en-klare pillen om zwanger te worden. Als in, er bestaat geen wonderpil die je inneemt en àla minute zwanger maakt. Als voor jou het geval “ik wil zwanger worden maar het lukt niet” opgaat, lees dan meer over hormoonopties op internet. Of veel beter nog, bel de dokter. Let op, het is niet gek als je na 6 maanden nog niet zwanger bent. Pas als je het een jaar hebt geprobeerd en het is niet gelukt, is het tijd om contact op te nemen met de huisarts. Alleen als je 35 jaar of ouder bent is het handig om eerder al eens met de huisarts contact op te nemen. Je krijgt dan de beste eerstelijns hulp bij het zwanger worden.

Een vroege zwangerschapstest helpt je niet zwanger te worden, maar het helpt je wel om er snel achter te komen of je zwanger bent. Je kunt een vroege zwangerschapstest al vier dagen voor je verwacht ongesteld te worden doen. Scheelt toch weer een aantal dagen. Heb je positief getest? Dan zal je vast veel vragen over zwangerschap hebben. Je kunt zodra je weet dat je zwanger bent meteen de dokter bellen. Hij of zij kan alle vragen beantwoorden.

Zwangerschapswens en hoge bloeddruk

Het is verstandig om contact op te nemen met de huisarts als je last hebt van bepaalde ziektes of kwalen. Ook is het handig om je bloeddruk te meten voordat je aan kinderen begint. Een hoge bloeddruk bijvoorbeeld is een kwaal die schadelijk kan zijn voor de gezondheid van de baby en van jezelf. Het gevolg verschilt van persoon tot persoon maar het kan geen kwaad om hier eens met de huisarts over te praten. Als je voor de zwangerschap al last hebt van een te hoge bloeddruk is de kans groot namelijk dat je hier tijdens de zwangerschap ook last van krijgt. En dit kan vervelend worden, de kans op zwangerschapsvergiftiging of andere complicaties zijn groter. Hier wil je natuurlijk liever geen last van krijgen. De meeste vrouwen met een hoge bloeddruk maken wel een gezonde zwangerschap door, maar het is niet verkeerd om je te laten informeren en de boel in de gaten te houden. Laat je verder ook goed informeren over je medicijnen. Bepaalde medicijnen kun je beter laten staan maar je moet ook nooit stoppen met medicijnen zonder dit te overleggen met de dokter.

Ontdek hoe ook jij vruchtbaarheidsproblemen overwint en natuurlijk zwanger wordt in 8 weken

Boris Bergman heeft jarenlang onderzoek naar vruchtbaarheid gebundeld in één boek: Vlug Bevrucht. Met zijn unieke methode zijn de levens van al duizenden mensen voorgoed veranderd.

Zij overwonnen snel hun onvruchtbaarheid en zagen hun droom van een kindje in vervulling gaan, en dat zonder ingrijpende behandelingen of schadelijke medicijnen.

Probeer het boek van Boris Bergman nu ook risicovrij uit.