Om sneller zwanger te worden en het proces enigszins te kunnen beïnvloeden kun je de hulp inschakelen van ovulatietesten. Een ovulatietest meet aan de hand van hormonen in de urine of jij je in de vruchtbare periode van de maand bevindt. De Clearblue digitale ovulatietest is een voorbeeld van een ovulatietest waarmee je kunt achterhalen wanneer je vruchtbare dagen zijn.

Wanneer ben je het vruchtbaarst?

Om zwanger te worden moet je seks hebben tijdens de de meest vruchtbare dagen. Maar wanneer ben je precies op je vruchtbaarst? Om te begrijpen wanneer je ovulatie plaatsvindt, moet je begrijpen hoe je menstruatiecyclus in elkaar steekt (lees hier meer over je cyclus). In het kort gezegd kun je je cyclus opdelen in vier fases. De eerste fase is de fase waarin de eicel rijpt. Tijdens de tweede fase vindt de eisprong daadwerkelijk plaats. In de derde fase maakt de baarmoeder zich klaar voor een eventuele innesteling en de vierde fase is de menstruatie zelf. De menstruatie wordt in gang gezet als er geen innesteling is geweest. Je ziet dus al dat je ovulatie in de tweede fase zit, op de helft van je cyclus.

Hoe werkt een Clearblue digitale ovulatietest?

De Clearblue digitale ovulatietest, of een ander ovulatietest merk, geeft antwoord op de vraag ‘wanneer is een vrouw vruchtbaar?’. De Clearblue digitale ovulatietest kan je vruchtbare periode berekenen, simpelweg door te meten of het LH-hormoon in je urine zit. Als de Clearblue digitale ovulatietest een positief testresultaat geeft dan betekent dit dat je op die dag en de dag erna vruchtbaar bent. Als je zwanger wilt worden dan zijn dat de dagen om te vrijen met je partner.

vruchtbare dagen berekenen met clearblue digitale ovulatietest

Om betrouwbaar de test uit te voeren is het handig als je de volgende tips in acht neemt. Doe de test bijvoorbeeld elke dag rond hetzelfde tijdstip. Het beste tijdstip voor de Clearblue digitale ovulatietest is tussen 11.00 uur ‘s ochtends en 23.00 uur ‘s avonds. Gebruik dus geen ochtendurine (let op, dit kan per merk ovulatietest verschillen, lees dus altijd de bijsluiter). Daarnaast is het verstandig om niet teveel te drinken voordat je de test gaat uitvoeren. Als je veel gaat drinken raakt je urine verdund namelijk waardoor de test onbetrouwbaar kan worden. Lees verder de bijsluiter goed zodat je weet hoe je de test praktisch uit moet voeren en houd je hieraan. Door deze tips op te volgen is de kans groot op een betrouwbaar resultaat.

Ontdek hoe ook jij vruchtbaarheidsproblemen overwint en natuurlijk zwanger wordt in 8 weken

Boris Bergman heeft jarenlang onderzoek naar vruchtbaarheid gebundeld in één boek: Vlug Bevrucht. Met zijn unieke methode zijn de levens van al duizenden mensen voorgoed veranderd.

Zij overwonnen snel hun onvruchtbaarheid en zagen hun droom van een kindje in vervulling gaan, en dat zonder ingrijpende behandelingen of schadelijke medicijnen.

Probeer het boek van Boris Bergman nu ook risicovrij uit.